Marta Pruna

Taller SCULPTURA Marta Pruna
Finca les Pedres - 25460 - Spain
Cervià de les Garrigues - Lleida
Mob. +34 / 616 87 01 78

Mirada
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Text CatÀleg

Tot i sabent que no existeix la realitat objectiva- molt limitada per la mínima capacitat humana – i que tot passa subjectivament en nosaltres, un no deixa de pensar en què consisteix la vertadera realitat.

Fa poc em van operar d’un escafoides supernumerari situat damunt del turmell, i me’l van treure a trossets. Jo mai vaig estar convençuda d’aquesta intervenció, per la complexitat que emana el cos humà. Sembla que hi ha ossos, articulacions, músculs, tendons, lligaments, nervis, vasos sanguinis, que permeten la mobilitat del cos, per no parlar de la consciència que dona les ordres.

Recordo al metge a la sala d´ operacions, dient-me si volia veure’l- li havia suplicat dies abans -, i naturalment vaig dir que sí. No obstant, no vaig gosar pas a dir-li que me’l deixés tocar..

Només ara, no puc deixar de pensar, en perquè no vaig atrevir-me a dir-ho davant de tota aquella gentada amb barrets verds consumida per la concentrada activitat....per què no vaig dir el que volia.

Conscient del que significava volia tocar aquella humitat imaginada, la textura, la densitat d’allò que segons abans – encara era fresc i calent- havien extret del meu propi peu. Una oportunitat única.

El que distingeix els éssers humans dels animals és aquesta consciència, i el que ens distingeix com a escultors, és aquesta obsessió per tocar superfícies. Tocar l´ escultura és necessari per copsar determinades coses que d’una altra manera no podríem, per comprendre la tendresa, la textura, les fissures i els milers de plecs de epidermis.  L´ enlairament d´ esperit en entendre la tridimensió dels objectes, la massa, el pes en l´ espai, el sentiment d’acolliment en aquests moments de fascinació per la matèria humana no deixa de ser curiós, per que al cap i a la fi ens reduïm a àtoms, però quina energia, qui a ideat la complicada organitzió?

-2008-