Marta Pruna

Taller SCULPTURA Marta Pruna
Finca les Pedres - 25460 - Spain
Cervià de les Garrigues - Lleida
Mob. +34 / 616 87 01 78

Mirada
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Descobrir, conÈixer i comunicar

L’element escultòric:

Troba l’equilibri de la pluralitat i l’individu. Adaptació de multiplicació d’individus pensants, compensant l’espaiament recíproc de les unitats, plenes de solitud-condició humana. Aquests individus únics porten dins tota la tibantor, la tensió i estan suspesos a l’aire com anant en contra de les lleis de la gravetat- un altra condició de l’artista.

  S’elimina  lo irrellevant en funció d’una necessitat arquitectònica, perquè en el conjunt ja no és necessari. La importància de la connexió de l’home en aquest espai, entre horitzontals i verticals...

 

Dibuixos i treballs de paret:

Els dibuixos són intents d’entendre coses, conèixer, traduir plecs, volums, formes...Trobar l’essència és impossible.

I les combinacions de materials, fusta i plom, en aquest cas. La unió de materials, la poesia de veure el líquid córrer per dins d’una ranura, d’una escletxa i com formant part d’un tot- com la lava volcànica arribant al mar. Recerca de l’harmonia, les sons secundaris es descomponen en un sol so.

 

REFLEXIONS 2009
Representació obsessiva del cos humà,  cada cop més simplificada, més abstracte. No obstant, com en les dibuixos l’interès per la línea exacta, per a tornar a la bases primigènia que tot ho vincula- que insisteix en trobar les mides, l’ànima- segueix latent talment com fa vint anys.

Ara les rostres perden la boca, o un braç s’elimina en funció d’una necessitat arquitectònica, perquè en el conjunt ja no és necessari. Procuro no distreure’m amb les detalls decoratius, sinó determinar les formes en funció de les sensació que em provoca. Les balcons han estat una conseqüència lògica desprès de les gàrgoles i les escacs, de la mateixa manera que ara ho son les sèries de tensions, i les ingravideses.

Dins de la obra hi ha implícit l’element arquitectònic, descobrint en les peces les seves possibilitats. Les  discussions infinites d’espai, pes, lleugeresa , com a base per a obrir diàriament la porta d’aquesta poètica de materials presents i absents.