Marta Pruna

Taller SCULPTURA Marta Pruna
Finca les Pedres - 25460 - Spain
Cervià de les Garrigues - Lleida
Mob. +34 / 616 87 01 78

Conceptual
1 | 2 | 3

Sentir

imatge Works05 num 52 imatge Works05 num 52

Fotografia: Llorenç Melgosa

Dues caixes de fusta blanca, sòlides, idèntiques, de 3 x 3 x 3 m.

Una primera capsa on s'hi pot entrar per una obertura. Dins, un so que es repeteix indefinidament –el meu pas recorrent una exposició- i uns tubs de làtex provinents d´un laboratori químic. Són sensiblement tous i s'han nuat cosint la capsa com una selva en tota la seva part central. Les gomes de làtex, no són escollides per casualitat. En una obra d'aquesta grandària res ho pot ser. Calculades, amb aquest color caramel, com mel, i lligades al terra i al sostre, es tiben. La goma es contrau i es dilata. Nuada et lliga un braç per treure't sang i, sobretot, et deixa un senyal. Aquesta empremta del que ja no hi és fa anys que em persegueix. La persona que vulgui explorar –i sentir- entrarà en aquesta teranyina de tensions que, inevitablement, serà tàctil. Es compon un espai nou amb poques eines. Un entramat. Les seixanta lligadures que formen aquest bosc, una a una, donen el conjunt del tot.

A la segona capsa tot és limitat menys la mirada, per alimentar únicament una sensació. Específica i concreta: la felicitat. Una llarga i fina obertura, una escletxa, una petita fissura per mirar a l'interior. I, de sobte, un munt de somriures que entren directament per la retina. Són els ulls que hauran de seguir l'impacte de tants somriures i el cor que haurà de frenar les emocions. Una construcció amb escales a l'interior i una sèrie de 130 caps que somriuen accentuats pel traç d´un llapis.

Vull provocar tensió amb aquest frec, amb aquesta fricció que se sent quant algú ens somriu. Aquesta resposta immediata en la ductilitat –flexibilitat- dubtosa d'una reacció que manté la meva obertura tremolosa, una contesta que de nou és una fissura plena de tensió per l'emoció. La fricció pròpia és part de la felicitat que provoca el somriure transparent, una energia plena de coherència. La connexió amb moviment entre la part superior i la inferior. Un frec agradable.

-2012-